Origin Trips

De eerste week in Peru

De eerste week in Peru

Ik zit hier vandaag, op de eerste zondag in m’n eentje te ontbijten. Het zijn twee witte broodjes met boter en jam, een vers geblenderd sapje van watermeloen en café con leche. Oploskoffie? Met warme gecondenseerde melk. Johanna is vanochtend vroeg met de bus vertrokken naar de Rainbow mountains. De tour van gisteren langs Incagebouwen in de omgeving, maakte weer duidelijk dat mijn lichaam het zwaar heeft op deze hoogte. Ik weet niet wat het is, wellicht de combinatie met het vele reizen, slechte slapen en het andere ritme. Ik vond het in ieder geval geen goed idee om weer de hoogte op te zoeken. Ik probeer vandaag even bij te komen en ga op zoek naar een café om even te werken. Morgen reizen we van Cusco naar Jaen, een reis van 13 uur. 

Comida deliciosa
Ondanks dat ik me nog niet topfit heb gevoeld zijn er genoeg momenten dat ik kan genieten van de omgeving en het eten! Vrijdag bij Yaku de lekkerste vis ooit gegeten en de lekkerste broccoli! De broccoli was zo notig en vol van smaak. Yaku haalt alles uit hun eigen tuin, biologisch. 

De mensen, zijn heel vriendelijk en behulpzaam, maar niet opdringerig. Er zijn wel echt heel veel straatverkopers en heel veel souvenirwinkeltjes met bijna exact dezelfde spullen. Met een vriendelijke glimlach en een duidelijke ‘no gracias’ laten de meeste verkopers je wel gewoon weer gaan, maar een enkeling houdt het langer vol. 

Alpacawol
Tijdens de tour gisteren kwamen we bij een traditionele winkel terecht met truien en accessoires gemaakt van alpacawol. We kregen een korte demonstratie van een jonge man die zichtbaar trots was op zijn product. Hij liet ons truien voelen die gemaakt waren van acryl, een mix met alpaca en 100% alpaca en alles werd uitgelegd in Spaans en goed Engels. Toen ik later na het proberen van handschoenen van 100% baby alpaca ze niet wilde kopen slaakte hij een diepe zucht en zag ik teleurstelling en frustratie in z’n ogen. Ik voelde me een oppervlakkige toerist die zijn kwalitatief goede product, met hart en ziel gemaakt, niet op waarde kon schatten. Dat is niet zo, maar het deed me zeer dat hij niet meer de energie had om z’n teleurstelling te verbergen. Dit was duidelijk niet de eerste keer dat hem dit overkwam. 

Het zonnetje is hier warmer, maar in de schaduw is het koud en stijgt de temperatuur overdag niet verder dan zo’n 12 graden.

Volgende lezen

De eerste ontmoeting met Wilbert

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.