Over KOSU

KOSU levert vers gebrande specialty koffie voor horeca, kantoor en particulieren. Specialty koffie is hoogwaardige kwaliteit koffie die kenmerkend is in smaak en aroma voor het land waar deze vandaan komt. KOSU koopt alleen koffies in die op een menswaardige manier zijn geproduceerd in samenwerking met de natuur.

Oprichter van KOSU

Suzanne Diepstra

Onze koffiebrander

IMF RM6

Het verhaal

Ik ben in het voorjaar van 2022 gestart met de oprichting van KOSU Koffiebranderij. Mijn missie is het leveren van koffie in al zijn geuren en smaken, die met liefde en aandacht wordt verbouwd, vervoerd en gebrand. Met kennis en kunde die is opgebouwd door jarenlange ervaring en grenzeloze nieuwsgierigheid.

De koffies in het vaste assortiment komen van boerderijen en coöperaties waar ik zelf ben geweest. Kwaliteit is belangrijk, maar altijd perfecte koffie eisen is niet normaal. Het ene jaar is nu eenmaal beter dan het andere jaar en daar doet niemand wat aan. Dat opeisen van perfectie is een uitputtende eindeloze excersitie die op de lange termijn niemand wint. Dus ik focus me op de samenwerking. Dat we er allemaal beter van worden en er geen verborgen gebreken zijn. Zodat ik lekkere koffie kan leveren, voor mensen en met mensen, nu en in de toekomst.

Deze partners vind ik door zelf op bezoek te gaan bij boeren. Zo ben ik in 2022 in Peru geweest en heb ik kennis gemaakt met Finca Churupampa. Voor de koffies van de maand werk ik samen met kleine importeurs die direct bij de boer of kleine zelfstandige cooperaties inkopen. Alle koffies in het assortiment worden op een natuurlijke manier geteeld, er worden geen pesticiden gebruikt en er wordt geïnvesteerd in regeneratieve landbouw.

Meer weten?

Wil je meer weten waarom ik KOSU Koffiebranderij ben gestart? Luister dan de podcastaflevering over KOSU van Raapzaad, een podcast over de oprichters van biologische bedrijven, door Jacob de Vries. 


Suzanne Diepstra, oprichter

KOSU werkt samen met

This Side Up

Koffie-importeur en logistiek partner.

Finca Churupampa

Koffie-exporteur.

Cultivar Coffees

Exporteur en importeur Peruaanse koffies.

Amsterdam Roasters

Tijdelijke brandlocatie.

IMF Roasters

Leverancier koffiebrander.

Studio Anne-Marijn

Ontwerper huisstijl en verpakkingen.

Bio4Pack

Verpakkingen.

Moccamaster

Leverancier filterkoffieapparaten.

Ticino

Leverancier espressomachines en onderhoud.

De Streekboer

Online verkooppunt.

Gebrand en Bakker

Onze eigen koffiebar.